Subiectul anterior :: Subiectul următor |
Autor |
Mesaj |
Clara White Administrator
Data înscrierii: 21/Noi/2004 Mesaje: 20618 Locație: Snookerland
|
Trimis: Mie 16 Dec 2009, 0:03 Titlul subiectului: General |
|
|
Primul campionat mondial de 6-Red. Mă bucur că măcar nu se cheamă „SNOOKER 6-Red".
Fără calificări, deocamdată. Tot deocamdată, este un turneu Pro-Am. Numărul de înscrieri prevăzut este de 160 de jucători. Organizatorii au procedat astfel : au luat legătura cu fiecare dintre cei 96 de profesioniști, iar în limita locurilor libere rămase, au căutat jucători amatori de top din restul lumii adresându-se însă, bineînțeles, asociațiilor naționale despre care știau că dispun de asemenea „capital”. Apoi, s-au primit înscrieri, pe baza principiului „primul venit – primul servit”.
În structura celor 26 de grupe au intervenit atâte schimbări, încât nici nu pot posta o listă sigură.
Azi și mâine, meciurile din grupe.
_________________ Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
|
|
Sus |
|
mircea22 Addicted to snooker
Data înscrierii: 17/Feb/2009 Mesaje: 1205 Locație: Oltenia
|
Trimis: Mie 16 Dec 2009, 0:09 Titlul subiectului: |
|
|
Să vedem dacă va fi aşa de spectaculos pe cât se spune.
_________________ "That's inches away from being millimetre perfect." (Ted Lowe)
|
|
Sus |
|
|
Trimis: Mie 16 Dec 2009, 0:53 Titlul subiectului: |
|
|
Nu știu dacă Higgo are sau nu coșmaruri după infama bilă maro de la Telford, dar e limpede că ziua de ieri n-o să-l ajute să-și revină : a luat bătaie de la Reanne Evans (4-3), care a câștigat decisivul cu un break de 51 (după ce condusese cu 4-2) !
Reanne : „John n-a jucat la valoarea lui reală, după o săptămâna grea la Campionatul Regatului Unit, dar, nu-i așa, trebuie să profiți de orice slăbiciune a adversarului. Cred că asta este cea mai importantă victorie din cariera mea : John este actualul campionul mondial, numărul 1 în clasamentul provizoriu și va rămâne întotdeauna unul dintre cei mai mari jucători din istoria snookerului. Sunt foarte mulțumită de acest rezultat – mai ales de felul în care am preluat controlul în frame-ul decisiv. A fost un public foarte numeros, ceea ce, deși m-a pus sub presiune, m-a și ajutat.”
Well done, Reanne !
În fine, după ceva muncă de deducție + compararea tabelelor (diferite între ele !) publicate de organizatori, am reușit să înjgheb, cumva-cumva, structura grupelor. Nu vă mirați de literele sub care sunt ele listate : au fost atâtea retrageri din competiție, încât unele dintre grupe au dispărut cu desăvârșire !
_________________ Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
|
|
Sus |
|
danacateia Addicted to snooker
Data înscrierii: 14/Sep/2009 Mesaje: 967 Locație: Brasov
|
Trimis: Mie 16 Dec 2009, 10:46 Titlul subiectului: |
|
|
mircea22 a scris: |
Să vedem dacă va fi aşa de spectaculos pe cât se spune. |
E o demonstratie cu explicatii a lui Kendo ,pe worldsnooker ,pare ca este foarte rapid jocul ,dar imi aminteste mai mult de biliard decat de snooker.
Cat despre grupe ,vor merge doar primii 3 si la cele formate din 6 jucatori(I si Z),par dezavantajate in acest caz.
Reanne ,felicitari,well done!
_________________ Laureată a Premiului Oscue - UK Championship 2009, Turneul special de calificare la Masters 2010, China Open 2010
|
|
Sus |
|
|
Trimis: Joi 17 Dec 2009, 21:42 Titlul subiectului: |
|
|
Unde putem urmări meciurile?
_________________ "That's inches away from being millimetre perfect." (Ted Lowe)
|
|
Sus |
|
|
|
Sus |
|
|
|
Sus |
|
danacateia Addicted to snooker
Data înscrierii: 14/Sep/2009 Mesaje: 967 Locație: Brasov
|
Trimis: Vin 18 Dec 2009, 10:29 Titlul subiectului: |
|
|
danacateia a scris: |
Să vedem dacă va fi aşa de spectaculos pe cât se spune. |
E o demonstratie cu explicatii a lui Kendo ,pe worldsnooker ,pare ca este foarte rapid jocul ,dar imi aminteste mai mult de biliard decat de snooker.
Cat despre grupe ,vor merge doar primii 3 si la cele formate din 6 jucatori(I si Z),par dezavantajate in acest caz.
Reanne ,felicitari,well done! |
Partida lui Mark cu Liam (singura pe care am urmarit-o )m-a facut sa-mi schimb prima impresie ,au jucat multe lovituri de siguranta si chiar mi-a placut!Ma bucur ca Mark a ajuns in sferturi .
Favorit insa ,pare a fi Duffy (....era sa zic spaima vampirilor) ,pentru ca l-a scos pe Kendo !
_________________ Laureată a Premiului Oscue - UK Championship 2009, Turneul special de calificare la Masters 2010, China Open 2010
|
|
Sus |
|
|
Trimis: Vin 18 Dec 2009, 21:50 Titlul subiectului: |
|
|
Am prins a doua parte a finalei, dar nu m-a impresionat cu nimic, parcă îi lipseşte ceva acestui joc...
|
|
Sus |
|
Mrs. Hendry Addicted to snooker
Data înscrierii: 20/Noi/2004 Mesaje: 2360 Locație: pool hall
|
|
Sus |
|
|
Trimis: Vin 18 Dec 2009, 22:36 Titlul subiectului: |
|
|
Mrs. Hendry a scris: |
Da' ma rog... Mark King a zis ca lui ii place si ca nu se mai plictiseste
|
Cred şi eu, a reuşit 2 break-uri de 75 la acest turneu, ambele în 3 min şi 12 secunde (un maxim şi un break realizat cu 7 bile roşii).
|
|
Sus |
|
Mrs. Hendry Addicted to snooker
Data înscrierii: 20/Noi/2004 Mesaje: 2360 Locație: pool hall
|
Trimis: Vin 18 Dec 2009, 22:44 Titlul subiectului: |
|
|
un break realizat cu 7 bile roșii |
Uh... Sunt total pe langa... Habar n-am regulile. 7 bile rosii? =))
_________________ "Luck is an offensive, abhorrent concept. The idea that there is a force in the universe tilting events in your favor or against it is ridiculous." ~ Sherlock Holmes ~ Elementary
|
|
Sus |
|
|
|
Sus |
|
Martin A super fan
Data înscrierii: 06/Aug/2009 Mesaje: 65
|
Trimis: Sâm 19 Dec 2009, 10:28 Titlul subiectului: |
|
|
Ce (cred eu ca) a lipsit turneului a fost snooker de calitate. Bilele sunt aceleasi, masa e aceeasi, jucatorii more or less aceiasi. Dar calitatea snookerului a fost destul de slaba, multe ratari usoare, joc pozitional prost, etc.
Care sa fie cauza? Formatul, evident. Jocul de 6 rosii e mult mai scurt decat ala de snooker cinstit, si deci aduce un avantaj jucatorilor mai slabi, in forma mai proasta, etc. Sa nu fiu inteles gresit, daca intr-un meci de snooker ar fi favorit unul dintre adversari, el nu s-ar schimba la 6 rosii, doar ca adversarul ar avea sanse mai mari sa produca surpriza. Prin urmare, e de asteptat ca in fazele superioare sa ajunga mai multi jucatori mai "slabi", deci implicit scade si calitatea spectacolului de la masa.
Una peste alta, formatul ar putea avea viitor - lumea e din ce in ce mai nerabdatoare, are din ce in ce mai putin timp. Pan' la urma urmei, e tot snooker, doar ca dureaza mai putin. Ar mai fi lucruri de analizat, dar, na, nu mai am timp.
|
|
Sus |
|
snookerella Addicted to snooker
Data înscrierii: 27/Feb/2009 Mesaje: 243
|
|
Sus |
|
|